dissabte, 4 de febrer del 2017

PEER GYNT

Després d'explicar la fantàstica i sorprenent història de Peer, vam treballar amb la música que Edvard Grieg va composar.
1- El matí - vam aprofitar per despertar el cos, fer estiraments, mandres i col·locar-nos amb la millor postura corporal per tal de començar la sessió amb plena energia!

2- En la casa del rei de la muntanya - vam imaginar-nos la situació de la fugida de Peer de la casa del rei dels trolls. Primer vam escoltar-la portant la pulsació en diferents parts del cos. Al finalitzar vam comentar com ens havíem sentit. La majoria havien notat un sentiment d'excitació, d'energia, de nerviosisme. I és clar, la música cada vegada era més forta i accel·lerada!
Així doncs, vam aprofitar per a posar noms tècnics al que escoltàvem:

  • Accellerando (de lent a ràpid)
  • Crescendo (de fluix = piano a fort = forte)
Com ho vam representar? A la segona i tercera escolta uns feien de Peer Gynt que s'escapava (treball de moviment) i els altres portaven la pulsació imitant la música amb caixes xineses o claves.

3- Mort d'Ase - finalment, aprofitant la melodia lenta (adagio) i tranquil·la vam fer un massatge seguint la melodia, que té una clara línia ascendent i després descendent. Havíem d'escoltar atentament i fer amb les mans unes carícies a l'esquena del company/a del davant.
Així vam tancar la sessió!
Si mireu a compositors hi ha la història de Peer i la biografia d'Edvard Grieg!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada