divendres, 3 de febrer del 2017

l'HIVERN DE VIVALDI


Per tal de treballar les diferents estacions de l'any, i lligar al que es farà properament en d'altres assignatures, es va creure adient treballar l'Hivern de Vivaldi. D'aquesta manera vam contrastar què passa durant el fred hivern quan plou, neva, llempega, se senten trons, hi ha glaç... i es va explicar què va pensar Vivaldi per expressar-ho amb la seva música.
Aquest consta de tres moviments. 
El primer de tots, "allegro non molto", el vam visualitzar a través d'un musicograma fet "in situ" i després cadascú va poder fer el seu propi. 
El segon, "l'adagio", vam cantar la melodia principal feta pel violí amb una lletra inventada per la mestra.
El tercer, "l'allegro" el vam representar. Vivaldi volia explicar què passava quan la gent patinava sobre un llac gelat: caminaven amb por, tenien molt de fred, tremolaven, els petaven les dents, el gel es trencava, algú queia, bufava un vent molt fort,... Uns quants representaven i la resta feien de "jurat", de públic crític, els quals havien de comentar què els havia agradat, quin company/a ho havia fet bé i per què, què els havia desagradat i per quin motiu.
Vam gaudir d'una classe de música i moviment diferent treballant aspectes variats, però sobretot escoltant el silenci per tal de poder moure'ns, dibuixar o cantar escoltant una peça musical.

Aquí en podem veure una petita mostra de vídeos i imatges!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada